home

Eerdere produkties als schrijver/regisseur

Fair Trade

Fair trade poster

Fair Trade is een lokatievoorstelling gespeeld op de werkvloer over een disfunctioneel IT-bedrijf met in de rollen Jasper Sprengers, Layla Hester, Jasper Pfeifer en Carolien Nuijts.

Programmeurs Volkert en Renske werken al weken over om een nieuwe webwinkel te lanceren. Dan blijkt dat hun nieuwe projectmanager Pepijn op eigen houtje 'extra handjes' heeft ingehuurd bij de beruchte overzeese prijsvechter E-matic Solutions. Met Sinterklaas voor de deur moet de boel koste wat kost binnen één nacht gefikst worden. Terwijl directeur Melanie de Franse klant paait met haar duurste Chardonnay gaat Volkert in een race tegen de klok het prutswerk te lijf. De eindstreep is in zicht. Hij had alleen Pepijn niet boos moeten maken...

Bekijk de originele flyer (voorkant / achterkant)

Dit stuk is uitgegeven bij de Toneelcentrale

Onze vader

Deze korte eenakter schreef ik voor het festival 'Vreemdeling' bij het Rotterdams centrum voor theater in 2010. Het beschrijft de pijnlijke confrontatie tussen twee broers wanneer hun vader onverwacht onder verdachte omstandigheden op vakantie overlijdt en er plotseling geld nodig is. De geschiedenis heb ik later uitgewerkt in Wat doen we met Junior?

Wat doen we met junior?

Max is ondernemer van het jaar geworden, maar het geluk lacht hem niet toe. Zijn halfbroer Abel is schrijver en haalt zijn neus op voor de rijke vastgoedmakelaar. Ze ontwijken elkaar totdat hun beroemde vader Max senior onder verdachte omstandhigheden dood wordt gevonden tijdens een vakantie in Thailand met zijn maîtresse. Abels moeder Harriet wil het schandaal zo snel mogelijk in de doofpot stoppen, maar de enige met genoeg geld om de Thaise autoriteiten om te kopen is Max junior, het zwarte schaap van de familie. Met grote tegenzin gaat Abel de confrontatie aan en ontdekt waarom Max tien jaar geleden brak met "de Bentinck dynastie".

Dit stuk vertelt de voorgeschiedenis van "Onze Vader" en werd in de lente van 2011 zes keer gespeeld door Floris Timman als Abel, Jasper Pfeifer als Max, Hennie Spronk als Harriet en Fleur Brouwer als Hanneke.

Bekijk de originele flyer

Krappe meerderheid

Het zijn roerige tijden voor Wijnand Koeleman, burgemeester van Den Bosch. Hij mag de sponsors van het nieuwe cultureel centrum annex gemeentehuis fêteren en moet tegelijk een coalitie smeden met het populistische Brabants Trots. De rechtervleugel van zijn CDA is niet gecharmeerd van het nieuwe controversiële kunstwerk op de binnenplaats door zijn eigen dochter Aniek. Wijnand probeert de stank van vriendjespolitiek weg te moffelen maar zijn PR-adviseur leert hem dat de moderne politiek een kunst is die hij niet beheerst.

Deze politieke eenakter werd in november 2011 uitgevoerd tijdens het Amateur Ttheater Festival Rotterdam met Aad Wieman als Wijnand, Irene Siekman als Aniek en Suzanne Dankers als Heleen.

Bekijk de originele flyer

Ervaring als speler